Gilla oss gärna på facebook.

Ronevikens.


Min son Kenny. Det är tack vare honom som den första samojeden kom till familjen för många många år sedan.

Lite om mig 

Jag som har prefixet Ronevikens heter Inger o mitt hundliv startade redan som barn. Jag har haft hund i stort sett ända sedan 1972. Raser jag haft är Boxer, Golden retriver, Berner Sennen, Pyrenéer, Eurasier, Pomeranian, Chihuahua, Whippet, Samojed o strävhårig normaltax . Stort spann över olika egenskaper hos hundarna. Det har varit o är Vakt, Bruks, Drag, Sprint o till knämyshundar.

 

Jag har pysslat en del med lydnad o bruks, att lägga o gå ut i ett spår med hunden är favoriten. Brukar lägga viltspår och det uppskattas av hundarna, håller också på en del med Nose Work.

Har läst etologi o gått SKK:s uppfödarutbildning för massa år sedan, gick den 2019 igen, samt en hel del föreläsningar och utbildningar inom bla rädslor, anatomi, genetik, foder och avel.

 

Ronevikens startade jag 1994. Mitt intresse för hundar, avel och genetik är väldigt stort så fanns inget annat än att helt enkelt göra detta, något jag inte en enda dag ångrat.

 

Jag lever ensam med mina älskade hundar i stort sett dygnets alla timmar. I familjen finns också en amstaff och en liten trasselblandning, det är mina döttrar som har dessa. Min dotter Micaela är för övrigt med i mycket som har att göra med hundar och valpar här.

 

Jobbar gör jag drygt 1/2-tid inom omsorgen o ofta är det någon/några hundar med mej då. Speciellt viktigt när det finns valp här. Bra social träning för den lilla valpen.

 

Jag har 5 vuxna barn o 4 barnbarn. Här får valpar o ungar lära sej att umgås.

 

Uppfödningen är ren hobby. Jag tar oftast en kull då jag själv vill ha valp. Har tills nu haft drygt 50 kullar under alla år. Måste nog ha ett stort hjärta, alla har dem sin egen plats i min hjärterot.

 

Strävan efter friska, sunda o rastypiska hundar är en naturlighet för mej. De ska klara av det rasen kräver.

 

Ronevikens är godkänd av SKK och Jordbruksverket.